Saturday, October 22, 2005

aici este o pagina pierduta in negura vremurilor.
o pagina care explica ceva din activitatile necurate intreprinse de gruparea monochrom, care a luptat intotdeauna pentru decolonizarea spatiului mental prin asocieri miraculoase, conjuncturi nastrusnice si analogii mutagene. mai jos m-am apucat sa traduc intr-un spirit de pioshenie preacucernica activitatile lor din anii 80, pe cind erau patru minori gata de orice. aflati ca pe net NU o sa gasiti o traducere in engleza a materialului acesta devenit apocrif. Lectia este: nu aruncati nimik frate! Nu lasati pe mama, pe tata, sau pe fratili mai mare sa faca curat! Pastrati, scanati si puneti online tot ce ati facut ca e bine, uite asa apuc si io sa scormonesc si sa va reamintesc diverse de care nu trebuie tot timpul sa va rusinati ci sa le exploatati.

mai jos urmeaza o listare a activitatii membrilor fondatori pina la virsta de 14 ani (cind inca mai erau niste necopti, razgiati si demni de mila)

indragitul vultur plesuv din SUA povestire in imagini, 1978-79 Autorul se exprima binevoitor cu privire la tematica americanismului si a familiei. Vulturul plesuv este un exemplu patriotic. ("...acum cloceste indragitul vultur plesuv ouale sale ... iata vulturul plesuv e mindru de puii sai ... din reciclatorul-de-cadabre isi iau si ei gustarea aleasa ... politia trebuie sa prinda un puscarias evadat si vulturii plesuvi ii ajuta ... vulturii plesuvi ar vrea sa inoate dar profesorul de inot le interzice asta ... familia de vulturi zboara din america spre leobendorf(satul leoben) si viziteaza castelul kreuzenstein ...") Produsa prin colaborare cu mama in timpul liber, careia i-a fost dictata cu minutiozitate actiunea. Aici sint extrase.


Papageiller (geil in germana = cool, mishto, meseriash, marpha, bunaciune)
caiet, 1983
In totala necunostinta a termenului "geil" autorul dezvolta un personaj ficitiv - papagalul Papageiler. Expunerea mindra in fata profei de la scoala populara e pedepsita cu priviri crincene si un comentariu acuzator in catalog. (punct negru pt domnul Pawel Z. care foloseste permanent cuvinte urite).

Cind ei au sosit
roman de actiune cu OZN-uri, 1983-84
Detaliu interesant - cum se poate citi in primul capitol autorul considera un "F- 16" ca pe un fel de bomba. Autorul acuza pe Roland Emmerich pt incalcare de Copyright. Intregul roman scris la virsta de 10 ani poate fi citit aici.

Gaura din Anzi
scenariu planificat, inca nepus in practica, 1984
Oamenii de stiinta descopera in Anzi o gaura, care strabate planeta dintr-un capat in altul. In incercarea de a explora groapa un membru al echipei cade si se transforma din cauza vitezei uriase si a caldurii intr-un zombi, este aruncat in orbita pe partea cealalta a pamintului si ataca acolo niste nave spatiale.

MacMynsel - Judecata singeroasa in containerul de dollari
Comics, 1984 (abandonat)
Kater Karlo (nota bene: lu asta nu stiu cum ii zice in Ro pt ca am abandonat Disney prin a doua jum a anilor 90 cind incepusera sa fie traduse pe limba noastra) omoara intr-un mod bestial (insa fara detalii suplimentare) pe Oncle Scrooge si pe Donald Duck, pe cei trei nepotei cit si pe Mickey Maus. Detectivul adus la fapta, MacMynsel, un corb dur si batatorit, aduce raufacatorul in fata legii. Karlo e spinzurat pina moare.

Groapa-Riener
scurt film documentar, 1984
Groapa de pietris a unui domn pe nume Riener e vizitata si filmata. Comentariul in voice-over aminteste in mod frapant de Jacques-Yves Cousteau ("Apa este viata. Aici este verde, din cauza algelor, aici este maro din cauza milului, si in spate este limpede, aici este adinc, dar acum nu se poate vedea. In apa sint pesti si alte animale. Acest lac trebuie pastrat, si in alte parti ale lumii exista parcuri nationale.") vezi button-ul insigna cu "Protejati groapa de pietris a lui Riener"

Secret Service si lingourile de aur
film realizat, 1985
Un film eminamente moralizator(chiar daca infiorator) despre propietate si putere. Protagonistul (un politist) este aruncat de niste golani intr-un lac dintr-o gradina. Scirba odata declansata("Prostii astia - pun io mina pe ei!") nu e pusa in practica. In orice caz toti vor sa puna mina pe avere, dar nimeni nu reuseste. Citatul din epilog "Aurul aduce necaz" ramine nerezolvat.

Vinzatorul de vechituri Abraham
scurt metraj incomplet, 1985
Persoana titulara moare. Ce este scris scris ramine.

Cind se furiseaza umbrele lungi
scenariu, 1985 (abandonat)
Intr-o cladire noua se aciuesc niste vagabonzi. Ei nu stiu ca niste germeni extraterestrii populeaza teritoriul si se hranesc cu oase. Sint transformati intr-o movila fleshcaita. Cu riscul vietii, cercetatorul Gerry Dillinger reuseste sa reprogrameze germenii astfel incit acum ei consuma legume, dar isi pierde ambele picioare.
(ipoteza: Probabil creat ca urmare a faptului ca autorul vazuse doi ani inainte filmul "Poltergeist" de Tobe Hooper la televizor, ceea ce evident era prea devreme tinind cont de virsta frageda.)

Vircolacul din Kansas
film cu porcarioare, 1985
Werwolful prostanac nu e in stare sa atace pietonii, este respins de un cap de mort in impermeabil galben(intre timp poate fi considerat clar ca tendinta homonecrofila). Dialog caracteristic("fii rau, golanule", "nu imi place".)

Planeta de gheata
film StiintificoFantastic neterminat, 1985
O extraordinara remarca din soundtrack: "Planeta de gheata este aici - ea este o amenintare. Planeta de gheata este rece - aici nu apuci sa imbatrinesti"(rima: kalt=rece, alt=batrin).

Spitalul de la marginea slum-ului
Comics, 1985
Povestiri dintr-un spital de nebuni. Pacientii sufera de Gehirnaquaplaning(planificare de spalare pe creier?! - boala in cauza e un citat direct) si gasti rivale se ataca unele pe altele cu albus de oua.(bazat pe o serie ceha cu doctori avind un nume similar).

Columbia - Space Shuttle & Rocket
Film cu o racheta legata cu shnur (de lina), 1985
O drama hi action cu o racheta spatiala. Intr-o scena minunata zboara un F-16 Nightfighter pe linga racheta spatiala. Transmisia de la postul de control: "Oh, F-saishpele a zgiriat naveta, o sa ma interesez daca s-au produs pagube. Dupa cum aud nu sint probleme." Mai departe trebuie remarcat ca ne vom lovi de incopatibilitati fizice si gramaticale.
Stream video cu versiune DSL (15 MB)

Parola Phantom
film realizat, 1986
O variatie pe tema Top Gun pt cei de 11 ani. Filmul descrie aventurile lui Iceman si Maverick. Acestia zboara imbracati intr-un combinezon VW care baga Mach 3 si urla "i-am tras-o rusului" sau "mama dracului", sau "Fuck". Din acest motiv aceasta capodopera nu a fost niciodata vizionata in cartier. Pacat de picajul spectaculoas in balta de noroi.

USA 1973
film realizat, 1986
Fratii eroului principal sint omoriti (dovada: apa pe tricou rosu pare singe). Comisarul ameninta pe fratele ramas in urma ("Fratele vostru a fost omorit" - "Asa ceva nu e distractiv, cu asa ceva nu poti glumi"). Acestia nu intreprind mai intii nimic , dar dupa ce mai mor intr-un mod inexplicabil si alti frati din marea familie incepe vrajba. Killer-ul e luat, trintit pe jos, pocnit("Porcule! Criminalule!") si dupa aceea dus in fata plutonului intr-o cutie cu nisip.

Auto inferno
film realizat, 1987
Background-ul fizic al povestii este o ruptura in crusta terestra, din care tisneste lava(ketchup). O armada de masinute de fier machtbox dispar intr-o mare de flacari.

Viticultura Dementei
povestire scurta, 1987
O gasca de viticultori lipsiti de scrupule transforma bautorii de vin in niste himere fara vointa carora le impun actiuni dubioase. Waldheim cere ajutor tarilor vecine. Institutul Max Planck(autorul tocmai aflase de cuvintul asta si era total incintat) intervine si impiedica escaladarea. Singura prelucrare literara austriaca a scandalului cu Glykol.

Lenny Caution vineaza pe 007
film, in mare parte realizat, 1989
Detectivul privat si eroul cu acelasi nume Lenny Caution este luat prizonier de Ernst Stavro Blofeld. El il angajeaza pe doctorul corupt Muhammed Arabi sa ii spele creierul. Pe linga neinumaratele roluri secundare trebuie sa creada(ca de exemplu acela de teoretician in stiinte sovietic, un anumit Monsieur Levèvre - care cinta playback la o versiune gen Dieter Haller a Mylord-ului, Salman Rushdie, Printul Charles) si Ms. Monnypenny, Q, M si in sfirsit un Bond plingaret. Intr-un rol marcant domnul Johannes Grenzfurthner in rolul lui Detlef Ostroviski, spion Stasi(conduce Wartburg, nu Mazda). Muzica de film: Ennio Morricone.

Amöba - Fata de mizga
necunoscut, 1989
Doamne bine ca nu mai exista dovezi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home