Tuesday, October 18, 2005

a lot of runnaway chobits


i dunno about this abhorrent use of EN when opening the blogotron but i will use my knowledge of engrish to change that

ca urmare a pozelor si a pozei de mai sus inserate cu succes de vlad, nu am incotro decit sa mah intorc in timp la primele momente cind cu ajutorul lui wolfgang kopper - unul din membrii fondatori ai scenei alternatice din viena centrate in jurul localului obzecist Blue Box (acolo unde no wave-ul, chansonetele sovietice, darkwave-ul si postpunk-ul isi dadeau mina, ex-templu al grunge-ului) am ajuns in posesia a doua reviste monochrom printre care si ultima cu o coperta rosie si fata incruntata - aparuta la o distanta de aproape 3 ani de penultimul cartzoi. Mai am de zis despre Wolfgang ca pe linga activitatea politica de stinga duce si o politica extraordinara de promovare a trupelor tinere din Austria si un club lunar de muzica pe console gameboy.
bah am ajuns cu ele in dinti acu citiva anishori intr-o seara la web pe care o tin bine minte pt ca ma vazui cu iguana, cote, cu branea, cu tudor, cu tot felul de oameni interesati de comix, de grafica alternativa, si de zinuri auto-produse in masa, xeroxabile si monocrome. si de atunci stiu ca unu sigur este la mine acasa, unu la milos, unu cred la rooly, si s-ar putea sa mai fie si altele.

Johnnes Grenzfurthner este un bun prieten si unul din membri fondatori ai revistei care asa a si inceput ca un zine subtziratec insa avindu-si originea pe net - sau ceea ce era numit net la vremea aia, caci la o virsta foarte frageda el era in 89 unu din primii utilizatori ai protoreletei care a servit drept schelet junglei de astazi. In copilarie el scria povestiri care ar putea servi drept scenariu unui Roland Emmerich - una din primele pastrate de la virsta de 8 sau 9 ani fiind DAS LOCH IN DEN ANDEN - adica GAURA DIN ANZI. Era vorba de un explorator sau alpinist care cade undeva in muntii anzi din America de Sud printr-o gaura si din cauza vitezei si a rodajului se transforma intr-un ZOMBI! Un zombi care iese pe partea cealalta a pamintului ca sa atace niste nave spatiale. Alaturi de activitatea de scriitor exista extrase din filmele facute la virsta de 10 ani, cu caracter postapocaliptic si cataclismic - masini de fier matchbox arse cu bricheta (efect de lava din ketschup care folfotea printr-o deschizatura dintre mese).
La inceput au fost doar trei oameni, Johannes, Franky si un bun prieten din copilarie, iar nucleeul asta a ramas si acu, la care s-au mai adaugat vre-o 5.
Daca ajungi in Electric Avenue - un fel de culoar in Museumsquartier unde serpuiesc vitrine cu tot felul de ciberinstitutii semi-imaginare care paraziteaza zona asta oficiala; de la game-o-mania cu console preistorice, pokemon pocket originare din Japon de la Subotron, eroii simbiozei tehno-stiintifico-critico-imaginare Monochrom, Cheap Records and Shop, constructorii de roboti de la Shifz si pina la hackerii prajiti de la Quintessenz.
Am asistat si la o curatenie generala aici in birou - cred ca asta ar fi un masterat in sine - poti face arheologia monochromului vazind cam ce carti sint in biblioteca(carti despre primul Austro Cosmonaut, cartile lui Lovecraft, cartile lui Carl Sagan, cartea lui Russ Kick OUTPOSTS - a Catalog of rare and disturbing alternative information cu capitole despre freedom, the unexplained, cyberculture, extremism, comix, conspiracies cover-ups and hidden information, the mind, the body, sex, si multe casete cu filme de categorie W de giganti ai maltratarii mentale precum Romero si Carpenter), afisul cu Survival Research Laboratories din 1992 - ultima oara cind au mai avut voie sa distruga roboti pe pamint european. Aici este locul unde poti face arta pentru gindaci de bucatarie - daca tot o sa fim contemporani cu ei doar o fractiune din timpul enormeeei lor prezent pe scoarta planetei - doar se stie cit de rezistenti sint ei la transformarile de mediu si la radiatii, atunci merita sa facem si arta pt supravietuitorii cataclismelor viitorului si ai canalizarilor prezentului. realitatea trista este ca in urma artei au decedat cu totii...
http://www.monochrom.at/blattoptera/
http://www.olliwood.com/kakbluebox.html

0 Comments:

Post a Comment

<< Home